Az intim tájék megfelelő tisztítása

Sokan az intim tájék tisztítását a normál tisztálkodás részének tekintik. A megfelelő intim higiéniához azonban másfajta tisztításra van szükség, ez pedig azért fontos, mert az intim tájék érzékeny és fertőzésre hajlamos terület.

A hüvely savas pH-ja kedvez a jótékony baktériumoknak (mint a laktobacillusok) és segít kordában tartani a kártékony baktériumokat. A megfelelő intimhigiénés módszerekkel megelőzhető a hüvely pH-egyensúlyának felborulása, és így a különféle hüvelyfertőzések, mint például a bakteriális vaginózis kialakulása.

Mosakodás

Minden nő hüvelyflórája más. A nem speciálisan az intim tájék tisztítására szolgáló tisztálkodószerek vagy az intimzuhany használata, illetve a túlzásba vitt mosakodás felborítja a hüvely és az intim tájék pH-egyensúlyát, ami többek közt rossz szagot, szárazságot vagy visszatérő fertőzést okozhat vagy súlyosbíthatja ezeket.

Mivel a hüvely belső síkosító anyag segítségével önmagát tisztítja, legcélszerűbb az intim tájékot naponta meleg vízzel és kíméletes, illatanyagmentes termékkel tisztítani. Az intim tájék menstruáció alatti vagy edzés utáni gyors tisztításához és felfrissítéséhez célszerű speciális összetételű intim törlőkendőt használni. Mindig alaposan tisztítsuk és szárítsuk meg a kérdéses területet, különösen úszás és edzés után. Ilyenkor az intim tájék tisztán és frissen tartása érdekében mindenképpen váltsunk fehérneműt is.

Megváltozott körülmények

A hüvelyflóra egészséges egyensúlyának felborulása esetén a probiotikumok használatán túl célszerű egy kifejezetten a fertőzések esetére kifejlesztett intim mosakodót választani, hiszen például egy savas kémhatású mosakodó jobban irritálhatja a sebes, a fertőzés miatt amúgy is irritált bőrfelületet.

Erre a célra ajánlhatóCanesFresh Sensitive nyugtató hatású intim mosakodó (kozmetikai termék), melyet kifejezetten intim fertőzések esetére fejlesztettek ki. Tudjon meg többet a CanesFresh intim mosakodóról.

Hüvelyváladék

Az átlátszó vagy fehér hüvelyváladék termelődése teljesen normális jelenség. A hüvelyváladék a méhnyakban található mirigyek által termelt természetes síkosító, amely nedvesen tartja a hüvelyt. Ez a természetes síkosító a hüvelyen végighaladva gondoskodik a hüvely tisztaságáról és egészségéről. A hüvelyváladék a hüvely természetes öntisztítási mechanizmusának része, és a hüvely egészségének jele 1.

A hüvelyváladék azonban nem lehet rossz szagú, és nem okozhat viszketést vagy fájdalmat 1. A hüvelyváladék elszíneződése szintén fertőzésre utalhat; ilyenkor célszerű orvoshoz fordulni. Minden ember más, így a hüvelyváladék mennyisége is egyénenként eltérő. A hüvelyváladék mennyisége attól is függhet, hogy a menstruációs ciklus melyik részében tartunk éppen. A menstruáció előtt például a szokásosnál több és sűrűbb hüvelyváladék termelődhet 1.

A szexuális érintkezés és a higiénia

Szexuális együttlét után mindenképpen ürítsük ki a hólyagunkat, hogy a húgyhólyaggyulladás megelőzése érdekében a húgycsőbe esetlegesen bekerülő baktériumok távozzanak onnan. Végezetül pedig ne feledjük: WC-használat után a baktériumok terjedésének elkerüléséhez a törlést mindenképpen elölről hátrafelé végezzük.

A CanesFresh Sensitive...

...speciális intim mosakodó gélt kifejezetten a hüvelyi fertőzések idejére lett kifejlesztve. Magasabb pH-értéke komfortosabbá teszi a tisztálkodást a kellemetlen időszak alatt.

A gyakran illatosítószereket és egyéb vegyi anyagokat tartalmazó normál szappanok és tusfürdők irritálhatják az intim tájékot. Éppen ezért érdemes inkább kifejezetten az intim területek kíméletes tisztán tartására és védelmére szolgáló intim mosakodót használni. Azonban ha a fertőzés már kialakult, akkor érdemes megfontolni speciális intim mosakodó használatát a megváltozott hüvelyi környezetre való tekintettel.

A CanesFresh Sensitive* speciális intim mosakodó gél kifejezetten a hüvelyi fertőzések idejére lett kifejlesztve. Magasabb pH-értéke komfortosabbá teszi a tisztálkodást a kellemetlen időszak alatt.

Az intim mosakodó géllel és a termék elérhetőségével kapcsolatos részletes információkért kattintson ide!

1. University of Illinois at Urbana-Champaign, McKinley Health Center: Vaginal Discharge. 2014

Tetejére