A bakteriális vaginózis (BV) tünetei

Ha még nem hallottál a bakteriális vaginózisról (BV), ne aggódj, nem vagy ezzel egyedül. Sokan nem tudják, hogy a hüvelyi fertőzéseket leggyakrabban baktériumok okozzák. Csak ezután jön a sorban az élesztőgomba (amely a hüvelygomba kialakulásáért felelős) vagy a trichomoniasis (egy szexuális úton terjedő betegség).

A BV a leggyakoribb hüvelyi fertőzés a fogamzóképes korú nők között. Bizonyos baktériumok okozzák, a hüvely pH-egyensúlyát felborítva.

A legtöbben az alábbi tüneteket tapasztalják:

  • Kellemetlen, halra emlékeztető szag a szeméremtájékon
  • Vizes állagú folyás
  • Szürkés-fehéres folyás
  • A fenti tünetek rosszabbodása szexuális együttlét után vagy a menstruáció idején

Mindannyian különbözőek vagyunk, így az is előfordulhat, hogy valakinél tünetmentes a BV. Fontos tudni, hogy a BV nem szexuális úton terjedő betegség és nem okoz fájdalmat vagy irritációt.

Tudtad-e…

…hogy a hüvely természetes állapotában enyhén savas, azaz normál esetben alacsonyabb a pH-ja, mint 4,5.

Hüvelygomba vagy bakteriális vaginózis (BV)?

Sok nő téveszti össze a hüvelygombát a BV-vel, pedig két teljesen különböző fertőzésről van szó, eltérő tünetekkel. Mivel a BV kezelése eltér a hüvelygombáétól, ezért fontos tisztázni, hogy milyen fertőzés áll fenn és ennek tudatában kiválasztani a megfelelő kezelést.

Ha nem vagy biztos benne, hogy a tüneteid hüvelygombára vagy BV-ra utalnak, akkor mi 10 másodperc alatt tudunk segíteni neked a hüvely savasságának(pH) vizsgálatával és a tünetek leírásával. Egy olyan, otthon is kényelmesen használható tesztet fejlesztettünk ki, amellyel gyorsan és megbízhatóan állapíthatod meg, hogy hüvelyed pH-ja eltér-e a normálistól. Ebből lehet következtetni arra, hogy tüneteid hátterében gombás vagy bakteriális fertőzés áll-e.

Légy magabiztos ha megfelelő kezelés kiválasztásáról van szó!

Tudj meg többet a Canestestről itt!

Mikor fordulj orvoshoz?

Ha először tapasztalod a BV tüneteit vagy terhes vagy, akkor mindenképpen menj el orvoshoz. A BV komplikációkat okozhat, különösen a terhesség és a szülés időszakában, de orvosod segítségével megfelelő módon kezelhető.

Tetejére