Gyakran ismételt kérdések a bakteriális vaginózissal kapcsolatban

Még nem hallottam a bakteriális vaginózisról (BV). Mi ez valójában?

A BV a leggyakoribb hüvelyi fertőzés a fogamzóképes korban lévő nők körében, és a legtöbb esetben nincs ok különösebb aggodalomra. Általában a hüvely pH-egyensúlyának felborulása okozza. Ha arra gyanakszol, hogy BV-d van, és gyermeket vársz, keresd fel orvosodat a megfelelő kezelés érdekében. Kattints ide, hogy többet megtudj a bakteriális vaginózisról.

Melyek a BV tünetei?

A tünetek egyénenként eltérhetnek, de van néhány gyakori tünet, amelyekre érdemes odafigyeni. Ilyen a kellemetlen, esetleg halra emlékeztető szag vagy a vizes állagú, szürkés-fehéres folyás. Kattints ide és tudj meg többet a BV egyéb tüneteiről.

Nagyon kellemetlen szagot érzek „ott lent”, és mosakodás után sem múlik el – segítség!

A BV gyakori tünete a kellemetlen szag az intim területeken, amit sajnos a mosakodás sem enyhít vagy szüntet meg. Ez azért van, mert a hagyományos szappannal vagy tusfürdővel való mosakodás, illetve a hüvelyöblítés (intim zuhany) felboríthatja a hüvely pH-egyensúlyát, BV fertőzéshez és kellemetlen szagok kialakulásához vezetve.

Mit tegyek ha BV-ra gyanakszom?

Ha Canestestet vásároltál és az eredmény alapján valószínűleg baktérium okozta a fertőzésed, hüvelygélt alkalmazhatsz. Ilyen pl. a Canesbalance BV gél, ami segít enyhíteni a fertőzés tüneteit. A Canesbalance BV gél segít visszaállítani a hüvely pH-egyensúlyát, és 7 napon át alkalmazva kezeli a fertőzés tüneteit. További részletekért a Canesbalance-ról kattints ide.

Hüvelygomba vagy bakteriális vaginózis (BV)?

Könnyű összetéveszteni a bakteriális vaginózist a hüvelygombával, mert a BV-ről nagyon kevesen hallottak , de valójában a tünetek és az okok különbözőek. A hüvelygomba egy gombás fertőzés, míg a BV egy bakteriális fertőzés. Új, innovatív Canestest tesztpálcánkkal már 10 másodperc alatt megbízhatóan megállapíthatod a hüvelyed pH-értékét, így segítve a diagnózist. Tudj meg többet a Canestestről itt.

Mi az a pH?

A pH egy anyag / közeg savasságának vagy lúgosságának (kémhatás) a mérőszáma . Egy 0-tól 14-ig terjedő skála, amelyen a 7 jelenti a semleges kémhatást. 0-6,99-ig savas, 7,01-14-ig lúgos kémhatásról beszélünk.

Milyen a hüvely pH-ja?

A hüvely pH-ja normál körülmények között savas: kb. 3,8-4,2 közé esik. Ha azonban ez – akár csak enyhén, 4,5 fölé - megemelkedik, vagyis a hüvelyi környezet kevésbé lesz savas , az kedvez a bakteriális fertőzések kialakulásának, illetve utalhat is bakteriális fertőzésre. A Canestest pálca éppen ezt a pH eltolódást tudja jelezni színváltozással.

Tetejére