Gyakran ismételt kérdések a lábgombával kapcsolatban

Hogyan kezelhető a lábgomba?

A lábgomba rendkívül gyakori gombás bőrfertőzés, amely a közvetlenül a fertőzött területre felvitt gomba elleni szerekkel könnyedén kezelhető. A lábgombakezelésére a Canesten és Canesten Plus készítmények többféle kiszerelésben és formában kaphatóak. A lábgomba kezelésére szolgáló termékeinkkel kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Ha nem foglalkozom vele, elmúlik magától?

Általában nem. A lábgomba gombás bőrfertőzés, amely gomba elleni szerrel történő kezelést igényel. Minél hamarabb megkezdjük a kezelést, annál hamarabb elmúlik. A lábgomba gyors és hatékony kezelésével kapcsolatos információkért látogasson el a lábgomba kezelésével kapcsolatos oldalunkra.

Mennyi ideig tart a kezelés?

Készítménytől függően a javasolt kezelési idő 3-4 hét. A fertőzés tünetei, mint például a fájdalom vagy a viszketés valamennyi lábgomba elleni Canesten és Canesten Plus készítmények esetében néhány napon belül enyhülhetnek. Ha a tünetek a kezelés ideje alatt nem javulnak, forduljon orvoshoz.

Folytathatom-e a sportolást lábgomba esetén?

Noha a sportolásról lábgomba esetén sem kell lemondanunk, az úszást célszerű felfüggeszteni a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében. Sportoláshoz viseljünk pamut zoknit, az öltözőben pedig fürdőpapucsot vagy szandált. Sportolás után alaposan mossuk és töröljük meg lábunkat, zokninkat forró vízben mossuk ki, és a cipőnket hagyjuk megszáradni.

Hogyan előzhető meg a lábgomba a későbbiekben?

Néhány egyszerű óvintézkedéssel csökkenthetjük a lábgomba kialakulásának kockázatát. A legfontosabb, amit tehetünk, hogy lábunkat tisztán és szárazon tartjuk, különösen nyilvános öltöző, uszoda vagy zuhanyzó használata után. A megelőzéssel kapcsolatos további tippekért kattintson ide.

Tetejére