Hogyan kezelhetjük a bőrgombát?

A bőrgomba viszonylag enyhe megbetegedésnek számít, ezért hajlamosak vagyunk esztétikai problémaként kezelni, pedig alapvetően egészségügyi probléma.

A fertőzött bőrfelületen könnyen megtelepedhetnek a baktériumok és igen kellemetlen, fájó, váladékozó felülfertőződéshez vezethet, melynek kezelése már nehezebb feladat.

A bőrgombát egyszerre többféle gombafaj is okozhatja, így laboratóriumi vizsgálat nélkül szinte lehetetlen megállapítani, hogy milyen gombafajjal állunk szemben. Ezért fontos, hogy a bőrgomba kezeléséhez olyan készítményt válasszunk, amely minél több gombafaj ellen hatásos, un. széles spektrumú antimikotikum legyen.

Mit várunk a bőrgomba kezeléstől?

  • Szüntesse meg a fertőzés okozta kellemetlen tüneteket.
  • Hatékonyan gyógyítsa a gombás fertőzést, elpusztítva a bőrgombát.
  • Csökkentse a gyulladást, kímélje és ápolja a kisebesedett, érzékeny bőrt.

Hogyan segít a Canesten krém?

A Canesten széles spektrumú antimikotikum, ami azt jelenti, hogy a legtöbb gombafaj ellen is hatékony megoldást jelent. Habár a kellemetlen tünetek már néhány nap alatt megszűnhetnek, de a fertőzés teljes eltüntetéséhez hosszabb időre lehet szükség. A teljes gyógyulás érdekében a kezelést, a tünetek elmúlása után célszerű még 2 hétig folytatni.

Fontos, hogy olyan hamar kezdjük el kezelni a bőrgombát, amilyen gyorsan csak tudjuk. Így meg lehet előzni, hogy akár a többi testrészünkre, akár a családtagjainkra vagy barátainkra átterjedjen a fertőzés.

A különböző bőrgombás megbetegedések, mint amilyen a lágyéki területek gombás fertőzése vagy a kipállás könnyen kezelhetőek egy olyan széles hatásspektrumú gombaellenes szerrel, mint amilyenek a Canesten-készítmények. Segítségükkel enyhíthetjük a viszketést, fájdalmat és kivörösödést is.

A Canesten bőrgomba elleni termékcsalád tagjai egyszerűen és hatékonyan segíthetnek, valamint krém vagy oldat formátumban is elérhetőek.

Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni a termékekről!

Ne felejtsük el!

Még akkor se hagyjuk abba a kezelést, amikor úgy tűnik, hogy elmúltak a tünetek. A teljes gyógyulás érdekében még folytassuk a kezelést két hétig.

Mikor érdemes mindenképpen orvoshoz fordulni?

Ha nem javulnak a tünetek, javasolt felkeresni az orvosunkat. Amennyiben az összefekvő bőrterületek gyakori vagy nem múló gyulladását túlsúly okozza, akkor az orvos speciális, személyre szabott diétával is tud segíteni.

A nehezen elérhető felületekre

Használja spray formátumú, gombaellenes Canesten Plus Spray készítményünket azoknak a fertőzött területeknek az elérésére, amelyeket krémmel kényelmetlen vagy nehéz lenne bekenni.

Tetejére

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Utoljára módosítva: 2020-02-14

L.HU.COM.CC.26.02.2019.1889