Gyakori kérdések a bőrgombáról

Hogyan kezelhetem a lágyéki bőrgombásodást?

Mivel egy gombás fertőzésről van szó, ezért egy gombaellenes készítménnyel tudjuk megszüntetni a problémát. A kezeléssel kapcsolatos további információkért kattintson ide!

Kiütések jelentek meg a heréimen és/vagy a péniszemen, ezt is a lágyéki bőrgombásodás okozza?

Általában nem, hiszen a lágyékhajlatos gombás megbetegedése – ahogy nevéből is kiderül – leginkább a lágyéki bőrfelületeket, a belső combokat és a feneket érinti, nem pedig a nemi szerveket. Amennyiben mégis a heréken és/vagy a péniszen jelennének meg kiütések, akkor tanácsos felkeresni az orvosunkat, hogy pontos diagnózis alapján a megfelelő kezelést tudja javasolni.

Mennyi ideig tart a kezelés?

A kezelés elkezdése után 3-4 héttel várható a lágyéki bőrgombásodás gyógyulása. Ha a tünetek nem javulnak, vagy esetleg súlyosbodnának, mindenképpen keressük fel az orvosunkat.

Élhetek szexuális életet a kezelés ideje alatt?

A gyógyulási folyamat végéig nem javasoltak a szexuális együttlétek, hiszen egy fertőző gombás megbetegedésről van szó, amelyet az együttlét során átadhatunk a partnerünknek is.

Mik a gomba fertőzés okozta kipállás jelei?

A leggyakoribb tünetek közé tartozik a piros kiütések megjelenése, a gyulladt, viszkető vagy berepedt bőr. Ezek jellemzően olyan bőrfelületeken jelentkeznek, amelyek egymással folyamatosan érintkeznek, dörzsölődnek, például a hónaljnál vagy a hátsó térdhajlatokban. Kattintson ide, ha többet szeretnél megtudni a kipállás tüneteiről.

Hogyan előzhetem meg a kipállás visszatérését?

Tartsuk frissen, tisztán és szárazon a bőrünket, valamint igyekezzünk olyan könnyű, légáteresztő és természetes anyagból készült ruhadarabokat viselni, mint például a pamut. További tippjeinkért kattintson ide!

Tetejére